TICKETS

TICKETS.jpg

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮
17u00: Opening poorten Campo Solar
20u30: Reba Malin
21u30: School is cool
... nagenieten met een drankje/hapje

𝗦𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹 𝗶𝘀 𝗰𝗼𝗼𝗹

Na Good News uit 2017 komt School is Cool terug met hun toepasselijk getitelde vierde album: Things That Don't Go Right (release 06/03/2020). De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Maar het creatieproces van dit album is grotendeels van een leien dakje gelopen. Zowel de eerste single 'Close' als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen. De popliefde van de band blijft wel centraal staan. Meer en meer, zelfs. Maar er is ook plaats voor uitgebreide instrumentale opbouwen en langer uitgesponnen songs. Al bij al de sound van een hechte band die zich meer en meer zichzelf voelt, dit keer vervoegd door violist/gitarist Michaël Lamiroy.


Een inspiratie voor de sfeer van 'Things That Don't Go Right' was het apocalyptische 'The Prophecy', een schilderij van part-time zanger, part-time modeontwerper en part-time schilder Bent Van Looy. De felle kleuren en een welgeplaatste bliksemschicht boven de Griekse tempel van het schilderij zijn de centrale visuele elementen waarmee Tijsje Revalk's in het oog springende artwork aan de haal gaat.


Tijdens het schrijven van deze plaat was onze voornaamste drijfveer het spelplezier. Dit kunnen we in het voorjaar gaan uitleven op Brusselse, Antwerpse en Gentse podia. Met een vernieuwd, op hun ervaring en muzikale vreugde gestoeld liveconcept kan je hen dus snelaan het werk zien.


𝗥𝗲𝗯𝗮 𝗠𝗮𝗹𝗶𝗻

Als u voor de rest van uw leven binnen een straal van honderd mijl van uw huis moest blijven of er voor altijd meer dan honderd kilometer van verwijderd zou zijn, welke zou u dan kiezen? Hun nummers zijn in alle uithoeken van de wereld geschreven en worden nu gebundeld in een live optreden. Hun stijl fladdert tussen alternatieve rock, funk en blues met een stem die alles samenbrengt in één enkele sfeer.


finalist 'Freedom of Mind 2018'